Langas Group inspired to grow

Newsletter

Facebook

 

Menedżerskie

premium

Hanami Warsaw Party

Święto Kwitnącej Wiśni nad Wisłą

13.04.2019
Warszawa, MsMermaid - Conference Center, ul. Wioślarska 8

Korzyści:

Zapraszamy prawdziwych miłośników japońskiej kultury i sushi na wyjątkowe wydarzenie kulinarne.

Hanami Warsaw Party to nadzwyczajna okazja do poznania smaków i wielowiekowych tradycji Japonii. W jednym miejscu postanowiliśmy zebrać to, co najcenniejsze w Kraju Kwitnącej Wiśni i przekazać w formie najbardziej osobistego doświadczenia. Czeka Cię niezwykły wieczór  w aranżacjach najlepszych Sushi Masterów.

Przy blasku świec, dźwiękach muzyki zatopisz się w świat japońskich przysmaków, które przygotujesz osobiście, poznasz wysublimowaną tradycję parzenia herbaty. Całości dopełni pokaz przygotowany przez profesjonalnego sommeliera, który zostanie poprzedzony widowiskowym pokazem live cooking. Zabierz ze sobą przyjaciół i spędź wieczór w  klimacie kraju kwitnącej wiśni. Poczujcie moc i magię Japonii, jej piękno, smak prawdziwej zielonej herbaty czy pysznego sushi.

Ceremonia rozbioru tuńczyka błękitnopłetwego to wyjątkowe widowisko. Proces porcjowania ryby wymaga precyzji i siły w posługiwaniu się nożami i będzie prowadzony przez przedstawiciela firmy COMINPORT — czołowego dostawcy surowców sushi na Starym Kontynencie.

Podczas podziału tuńczyka wyróżnione zostaną następujące elementy:

O-TORO
AKAMI
CHU-TORO.

Uczestnicy mogą liczyć na szczegółowe omówienie procesu i degustację wszystkich części

Program:

Start: 13 kwietnia 2019 r., godz. 18:00

Welcome drink

  • Uroczyste powitanie i krótkie omówienie programu wydarzenia

Spotkanie z zieloną Japonią

  • Poznanie tajników japońskiej sztuki herbacianej KOKORO

Ceremonia rozbioru tuńczyka 120-150kg

  • Pokaz porcjowania tuńczyka błękitnopłetwego – najbardziej cenionej przez Japończyków ryby

Live cooking

  • Profesjonalny pokaz przygotowany przez doświadczonych sushi masterów OTO!SUSHI

Kurs robienia sushi

  • Historia kuchni japońskiej – sushi dawniej i dziś
  • Gotowanie i doprawianie ryżu sushi
  • Dobór i przygotowanie składników
  • Przygotowanie stanowiska pracy – mata, nóż
  • Krojenie ryb i warzyw
  • Przygotowanie nigiri, futomaków i innych form sushi oraz sztuka prezentacji
  • Omówienie etykiety przy stole i degustacja przyrządzonego sushi OTO!SUSHI

Pokaz sommelierski & open bar

  • Teoria i praktyka: Jak połączyć wino z sushi?
  • W poszukiwaniu wyjątkowego smaku i charakteru
  • Zasady serwowania wina
  • Open bar: Poczuj tradycję wzbogaconą doświadczeniem i rozkoszuj się nią

Pokaz kaligrafii

  • Poprowadzony przez pana Sakamoto Ryotaro z Warszawskiej Szkoły Języka Japońskiego SAKAMOTO RYOTARO

Oficjalne wręczenie certyfikatów wszystkim uczestnikom A SUSHI EXPERIENCE

Cena:

zgłoszenie do 13.04.2019 - 1 470 PLN + 23% VAT
zgłoszenie od 14.04.2019 - - PLN

Informacje dodatkowe:

UWAGA! LICZBA MIEJSC OGRANICZONA!

UDZIAŁ W WYDARZENIU: 1470 PLN + 23 % VAT

WYDARZENIE ODBĘDZIE SIĘ W:

MsMermaid - Conference Center at The Tides, ul. Wioślarska 8

Zaufali nam

Kontakt

Langas Group
ul. Wioślarska 8, 00-411 Warszawa
tel: + 48 (22) 696 80 20 | fax: + 48 (22) 355 24 08
e-mail: langas@langas.pl | NIP: 532-159-55-77

Dojazd

Obsługiwane płatności


szkolenia dla firm / szkolenia warszawa / szkolenia dla firm warszawa / szkolenia menedżerskie / szkolenia sprzedażowe / szkolenia finanse / szkolenia logistyka / szkolenia prawo / szkolenia przywództwo / szkolenia biznesowe / szkolenia compliance

Developed by OS3 multimedia

© 1997-2018 Langas Group Wszystkie prawa zastrzeżone